Event rondom ‘De grootste bankoverval aller tijden’
inclusief presentatie, muzikale omlijsting en unieke rondleiding in cellencomplex. 

Kom naar een van de openbare lezingen in De Kruisberg en bestel je kaarten:
– vrijdagavond 20 mei om van 19.30 tot circa 21.30 uur: klik hier.
– zaterdagavond 21 mei van 19.30 tot circa 21.30 uur: klik hier.

Auteur en onderzoeker Frank Krake zal op de historische locatie De Kruisberg een presentatie geven over zijn nieuwe bestseller DE GROOTSTE BANKOVERVAL ALLER TIJDEN – Het waargebeurde verhaal van een groep heldhaftige verzetsstrijders.Na de multimediale lezing van ongeveer een uur vol nieuwe feiten en verhalen rondom de bankoverval zal er een bijzondere rondleiding plaatsvinden.

Onder leiding van een gids kunnen de bezoekers het gevangeniscomplex op De Kruisberg bezichtigen. Daarbij kan men rondlopen door de gangen waar de verzetshelden van weleer in het laatste oorlogsjaar hebben gelopen, de geheel ommuurde luchtplaats bekijken en in de cellen staan waar de commandant van de knokploeg, Derk Smoes, en zijn mede bankovervallers twee maanden gevangen hebben gezeten.

Het event zal muzikaal worden omlijst door singer-songwriter Liza, die drie speciaal voor dit boek gecomponeerde nummers ten gehore zal brengen. En natuurlijk zal na afloop van de lezing het boek worden verkocht en kunt u het laten signeren door de auteur zelf.

Voor de locatie van de lezing is gekozen voor Buuls, de horecagelegenheid gevestigd in het hoofdgebouw van De Kruisberg waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een waardevolle rol vervullen.

Voor dit exclusieve event zijn per avond slechts 75 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.