Frank Krake (Almelo - 1968) studeerde Marketing Strategy aan de Rijksuniversiteit Groningen en publiceerde in een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift.

Krake heeft meerdere bestsellers achter zijn naam staan, waaronder Hannelore – het meisje uit de sekte. Van dat boek is een 6-delige TV-serie in ontwikkeling.
Een van zijn grootste successen boekte hij met het oorlogsverhaal De laatste getuige, dat in negen talen is gepubliceerd, waaronder in Engeland, Rusland, Italië, Amerika en Frankrijk.
In zijn jeugd hoorde Frank veelvuldig over de grootste bankoverval ter wereld. Zijn vader woonde tijdens de oorlog niet ver van de bank en vertelde er vol trots over. Het verhaal fascineerde Frank zodanig dat hij vijf jaar geleden met zijn archiefonderzoek startte. Na jarenlang grondig speurwerk in (inter)nationale archieven en interviews met tientallen betrokkenen van de tweede generatie kreeg het verhaal vorm. Het wachten was op de dag dat na 75 jaar beslotenheid ook de laatste archieven hun geheimen prijs mochten geven. Op 1 januari 2021 was het zo ver. De uitkomst bleek ronduit spectaculair.
Twee nog in leven zijnde ooggetuigen, zorgden voor de laatste waarheidsgetrouwe details.
Zoals gebruikelijk bij Krake’s boeken gaat het verhaal vergezeld met tal van historische foto’s, grotendeels nooit eerder gepubliceerd.